TurkishGator.com
Amerika ve  Türkler

UF i bilmiyorum

Son mesaj; 03-16-2009 6:38 PM tarihinde Kemal tarafından gönderildi. Mesaja 6 yanıt gönderildi.
  • 02-14-2008 7:03 AM

• nazli
    • Top 25 Katılımcı
    • Katılım Tarihi 02-14-2008
    • Mesaj Adedi : 4

UF i bilmiyorum

arkadaslar merhaba,

ben nazli

su na ankara'dayim ve floridaya gelmek istiyorum.UF te bir doktoraya kabul edildim fakat tereddutluyum once gelip gormek istiyorum.

UF i tanitmak + ve - yonleri hakkinda bana yardimci olmak isterseniz cok memnun olurum.

bir de Turk Hava Yollari ile geldikten sonra ABD ucak firmalari hakkinda da bilgiye ihtiyacim var.

cevaplarsaniz cok sevinirim.

ankara 'dan sevgiler...

• Mesaj Puanı: 50
  • 02-22-2008 10:02 PM Yanıt verilen mesaja git

• admin
    • Top 10 Katılımcı
      Bay
    • Katılım Tarihi 09-16-2006
    • Mesaj Adedi : 334

Re: UF i bilmiyorum

Muthis bir okul.Cok begeneceginden eminim.

Gelirsen zaten anlarsin nekadar iyi bir okul oldugunu.

Ben genelde American Airline tercih ederim ama digerleride iyi.

Hangi bransta Doctora yapacaksiniz?

Simdiden tebrikler.

Success is the Sum Of Small Efforts, Repeated Day in and Day Out.
    • Mesaj Puanı: 0
  • 02-27-2008 9:20 PM Yanıt verilen mesaja git

• basri
    • Top 25 Katılımcı
    • Katılım Tarihi 02-28-2008
    • Mesaj Adedi : 2

Oncelikle tebrikler, bende senin gibi Ankara`dan geldim buraya 2007 agustosunda. Cok begenecegini soyleyebilirim ilk etapta. Ankara`daki tum kampuslerden coook coook daha guzel. Ankaranin soguguna aliskinsindir ama buraya gelirsen soguk lafini unutacaksin. Tatil koyu gibi bir yer Gainesville, sevecegine eminim.
  • 03-19-2008 6:54 PM Yanıt verilen mesaja git

• nazli
    • Top 25 Katılımcı

merhaba oncelikle tesekkur ederim.

okul guzel suphesiz :)

doktoramı -eger gelebilirsem tabii- eğitimde arastırma ve degerlendirme metodları programı var,

orada yapacağım. 25 subatta UF'e geldim ve hocamla konustum. Tabi oraya kadar gelmem ise yarar mı bilemem ama

asistanlık istedim. Asistanlıklar ne zaman belli oluyor biliyor musun? Umarim cevabin "zaten kabul mektubunda olamaliydi" olmaz.

Sen hangi bolumdesin diye sorabilir miyim?

Bir de bursla falan mı yoksa kendi imkanlarınla mı okuyorsun?

Hoscakal.

• 03-19-2008 6:59 PM Yanıt verilen mesaja git

• nazli
    • Top 25 Katılımcı

Basri selam, cevabin icin tesekkurler.

Oncelikle Ankara'dan hangi okuldan geldigini sorabilir miyim?

Bir de soguga alistiktan sonra bu kadar sicak zor olmadi mi?

Yani ben subatin sonunda oradaydim ve gercekten yaz gibiydi. Mayista nasil olur tahmin bile edemedim.

Aslinda benim sormak istedigim bir konu var admine de sordum. Sen gelirken asistanlik alarak mi geldin? Gerci bolumune gore degisebilir yine de kendi durumunu bana ornek olarak anlatabilirsen yardim etmis olursun.

Tekrar tesekkurler.

• 03-20-2008 6:54 PM Yanıt verilen mesaja git

• basri
    • Top 25 Katılımcı
    • Katılım Tarihi 02-28-2008
    • Mesaj Adedi : 2

Ben Hacettepe kimya`dan geldim. Evet benim asistanligim var ve sanirim en gece mart sonu nisan basi gibi belli olur burs isleri. Bolumune gore degisiyor ama eger PhD icin geliyorsan genelde asistanlik alirsin. Ama master`a vermiyorlar pek. Tabi bolumune gore de degisir ne kadar adam aliyorlar falan. Ama hoca ile konusmak cok faydali olmustur sanirim. Umarim asistanlikla gelirsin.

Eger buraya gelmeyi her sartta dusunuyorsan sana kucuk bir tavsiyem var. Universitenin evleri var burda ve cok guzel ve ulasim kira vs acisindan da cok uygun. Ama kucuk bir sorunu var herkes bu evlerde kalmak istiyor ve bu yuzden competition cok fazla. Dolayisiyla burda hamili kart yakinimdir olayi islemiyorlar. Bizzat benim basima geldi. Benden sadece 4 saat once basvuru yapan biri oldugu icin Ekimde eve cikamadim ancak 1 ay sonra bosalan baska bir eve girebildim Kasim ayinda.  Ne kadar erken basvurursan o kadar iyi.

Kabul almis olman basvuru icin sart degil UFID ile basvurabilirsin. Sanirim 30 $ gibi de bir basvuru ucreti var o kadar. Bence erkenden basvur ve aradaki bekleme suresi calismaya baslasin cunku 13-14 aydan once ev cikmasi cok zor. Ben UF`e ilk basvurdugumda housing office`e de basvurmustum dolayisi ile geldikten 3 ay sonra evime ciktim.

Sicak konusunda diyecegim su ki burasi yazin hakkaten cok cok sicak. Ama heryerde klima var otobuslerde bile dolayisiyla disarida olmadigin surece cok sorun yok ama hergun kar yagmasindan iyidir. Ben cabuk alistim. Belki ilk etapta alerji vs varsa onlar rahatsiz edebilir biraz ama 1-2 ayda alisirsin.

Umarim sorularina cevap olmusumdur.

• 03-16-2009 6:38 PM Yanıt verilen mesaja git

• Kemal
    • Top 50 Katılımcı
    • Katılım Tarihi 03-16-2009
    • Mesaj Adedi : 1

Yanıt: UF i bilmiyorum

Merhaba,

Okul hakkında bilgi istemişsin. Sadece sana hitaben değil, bu forumu okuyan herkese hitaben birşeyler yazmak istiyorum. Burası kelimenin tam anlamıyla iğrenç bir yer. Burayı sevse sevse, özellikle amerikan hayranlığı olanlar, veya şekilciliğe önem verenler sevebilir. Ayrıntılara girip de günlük hayatı anlatmam burada imkansız. Ancak gelip kendin görürsün anlarsın. Ben de gelmeden önce çok kişiye e-mail yazdım orası nasıl diye sordum. Herkes harika harika harika dedi. Gelince aynı kişilerle konuştum, devamlı yakınıp duruyorlardı. Ve gerçekten yaşadıkları hayat yakınılacak türden. Eeee ne diye bir ay önce bana harika diyordun be kardeşim diye sormadım tabi, çünkü bu bir şeyi değiştirmezdi. Almancılar vardır mesela. Türkiyeden almanyaya çalışmaya giderler, orada tuvalet temizlerler, hademelik yaparlar. Türkiyeye tatile gidince soran herkese şöyle derler: Oooo almanya mı? Süper ya, herşey çok güzel, bülbüller bi farklı ötüyor almanyada. Kısacası, sakın kimseye e-mail yazıp bilgi isteme, söyleyecekleri bu olacaktır. Kimse sana şöyle demez: Ya ne olsun, burada işte böcek gibi yaşayacaksın 5 sene, çok çok haftada bir senin gibi böceklerle buluşup böcek olmadığınıza dair birbirinizi ikna etmeye çalışacaksın. O kadar. Bakın kardeşim, UFL hakkında, ve genel olarak amerikada eğitim hakkında bilgi isteyen herkese hitaben yazıyorum. Sakın ha, sakın gelmeyin. Türkiye buraya beş değil yüz basar. Burada bir tek avantaj vardır, deneysel konularda çalışıyorsanız, işte adamların laboratuvarları falan gelişmişmiş falan. O kadar. Ayrıca burada size asistanlık verirlerse, sanmayın ki sizi sevdiklerinden, veya bilime destek vermek, insanlığa hizmet sağlamak için veriyorlar. Burada gerçekten asistana ihtiyaç var. Mesela lisans dersleri için diyelim bir ders var binlerce öğrenci kayıtlı, o derslerde "teaching asistant"lık falan yaparsınız. Haaa, ali veli şaban ahmet mehmet başvurur, 99 tanesine "sistem için gerekli işler" verirler, 1 tanesine de research asistanlık verirler, o 99 kişiye de derler ki, bakın şabana karşılıksız burs verdik, siz de çalışsaydınız, siz de alırdınız. Bunların hepsi politika, yalan, ve propaganda. Ben derim ki memleketinize hizmet edin. Laboratuvarı beğenmiyorsanız da, dişinizle tırnağınızla çalışın, yoktan varedin. Ben derim ki sakın gelmeyin, memleketinizde kalın. Ha, ben niye mi geldim, orası bana kalsın. Neyse, ben şahsen böcek olmadığım için, en azından böcekliğimin farkındayım. Gerçek böcekler, böcek olduklarının farkında olmayan amerikan hayranlarıdır. Ama adamlar demek ki o kadar iyi propaganda yapmışlar ki dünya çapında, buraya gelen böcekler, o kadar sefil ve rezil hayatlarına rağmen, sırf amerikanın etiketi için kendilerini mutlu hissedebiliyorlar. Gerçi davul dengi dengine çalarmış, ben kime ne diyorum ki. Herkes hak ettiği tarzda kavrıyor bu dünyayı. Ve o hastalıklı akıllarında, inanmak istedikleri şeylere inanıyorlar.

• Mesaj Puanı: 5
Toplam 1 sayfanın 1 numaralı sayfası görüntüleniyor. (7 kayıt) | RSS