TurkishGator.com
Amerika ve  Türkler

yurtdışında eğitim

Son mesaj; 04-09-2007 12:49 AM tarihinde ahmet demir tarafından gönderildi. Mesaja 0 yanıt gönderildi.
  • 04-09-2007 12:49 AM

• ahmet demir
    • Top 25 Katılımcı
      Bay
    • Katılım Tarihi 04-08-2007
    • türkiye/çanakkale
    • Mesaj Adedi : 1

yurtdışında eğitim

merhaba amerika da master yapan arkadaşlardan yardım istiyorum. madde madde sorularımı dile getireyim ki yanıtlaması daha kolay olsun.

ilk olarak kendimi tanıtayım. ben ahmet demir çanakkale onsekiz mart üniversitesi ziraat fakültesi bahçe bitkileri bölümü son sınıf öğrencisiyim.haziran da mezun oluyorum. orta öncesi ingilizce sertfikam var. türkiye de yapılan üds den yeterli puanı alamadım.akademik olarak türkiye de yayınlanan hakemli 2 dergide makalem var. makalelerde ilk isim benim. makaleleri bir profesör ve amerika doktora yapmış yrd. doç. ile beraber hazırladık. uluslararası bir kongreye katıldım.stajımı monsanto firmasında yaptım ve monsantodan referans mektubu alabilirim. fakültemde ki hemen hemen tüm hocalarımdan referans mektubu alabilirim özellikle amerika da master veya doktora yapmış hocalardan almamın daha yararlı olacağını öğrenmiştim.şimdi merak ettiklerimi sorayım. fakültemde not ortalamasında ilk 10 veya 15 içindeyim.

bir master programına kayıt yaptırabilmek için illa ki ingilizce sınavından yeterli puanı almak şart mı? kayıt yaptırıp dil okulu için süre alabiliyor muyum. türkiye de ingilizce öğrenmek gerçekten çok zor. 6 ay dil okulu yeterli olur mu?

amerika da ki bir üniversite de çalışan benim bölümümle ilgili bir hocanın benimle çalışmak istemesi işlerimi kolaylaştırır mı? yani dil sorunumu ilk etapta ortadan kaldırır mı?

tüm master programları ücretli mi? ilk etapta ki dil okulu da dahil olmak üzere bir işe girebilecek seviyede ingilizce öğreninceye kadar ne kadar masrafımım olur?

sizlerin bulunduğu bir yerden uygun ücretli bir dil okuluna gelsem oradayken master programına başvurmam mümkün mü? sizler bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?dil okulu için aracı (yurt dışı eğitim danışmanlığı) işin içine girdiğinde masraf çok artıyor.

tek amacım en az masrafla ingiliceyi yerinde öğrenip amerika da master ve doktora yapmak hatta akademik kariyerime orda devam etmek. ilgnize çok teşekkür ederim.

mail: admr2005@gmail.com

msn : agricultural-engineer@hotmail.com

tlf : 00 90 535 976 84 00

• Mesaj Puanı: 0
Toplam 1 sayfanın 1 numaralı sayfası görüntüleniyor. (1 kayıt) | RSS